Облачно уз јак ветар, поподне снег

Облачно, грана, капљица кише
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији данас променљиво облачно и хладно време, уз смену сунчаних интервала и снега, који ће бити чешћи у брдско-планинским пределима. Дуваће умерен и јак северозападни ветар. Најнижа температура од -5 до 1, а највиша од 1 до 5 степени.

У Зајечару облачно и хладније, у поподневним сатима наоблачење, могућ снег. Дуваће умерен ветар, западног правца. Минимална температура -4, максимална дневна око 3 степена. Сутра променљиво облачно и хладно уз смену сунчаних интервала и повремене појаве снега. Најнижа температура -4, највиша до 4 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релеативно неповољна биометеоролошка ситуација за већину хроничних болесника.

Опрез се саветује астматичарима и особама са хипертензијом.

Нерасположење, реуматски болови и главобоља су могуће метеоропатске реакције.

Свим учесницима у саобраћају се препоручује максимална пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује смањена видљивост и могућа поледица због местимично влажних коловоза.

Због лоших временских услова очекује се успорен и отежан саобраћај, посебно на путевима на подручју Нове Вароши, Сјенице, Златибора, Крушевца, Новог Пазара.

Успорен саобраћај очекује се и на деоницама аутопутева од Ниша ка граници са Бугарском и Северном Македонијом.

Сви путеви у Србији су проходни, али су на снази забране за шлепере и камионе с приколицом на територији Ваљева, Новог Пазара, Краљева, Јошаничке Бање, Копаоника и Новог Пазара.

У Тимочкој Крајини путеви су углавном влажни, а у вишим пределима има снега до 5 центиметара. Преко превоја Честобродица због магле видљивост је смањена на 30 до 50 метара. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином Зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије“, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције јутрос од 06:00 сати, на граничним прелазима нема задржавања ни на путничким терминалима, ни на теретним терминалима.