Представа „Петра” зајечарског позоришта одушевила публику у Сарајеву

Представа Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић” „Петра”, по тексту и у режији Ирфана Менсура, одушевила је синоћ публику на једном од напрестижнијих позоришних фестивала у региону – петом фестивалу „Дани Јурислава Коренића”, који се одржава у Камерном театру 55, у Сарајеву.

Гледаоци су громогласним аплаузом наградили глумице: Тању Бошковић, Викторију Арсић, Наташу Петровић и Лану Караклајић.

Зајечарско позориште је једино из Србије које учествује на овом фестивалу, тако да Зајечар представља нашу државу на овој значајној позоришној смотри.

На сцени Камерног тетра 55, у такмичарском делу фестивала публици ће се представити најквалитетније позоришне продукције које долазе из региона. Осим представе „Петра”, на фестивалу учествују: заједничка представа Градског казалишта „Јоза Ивакић” Винковци и Хрватског народног казалишта у Осијеку „Госпођица Јулија” по драми Аугуста Стриндберга; представа Карљевског позоришта Зетски дом „Бог масакра” према тексту Јасмине Резе, у режији Синише Евтимова; коопродукцијски пројект ХНК Мостар и Народног позоришта Мостар „Идентитлук”, у режији Тање Милетић Оручевић; представа „Ифигенија” у режији Зорана Ракочевића у продукцији Центра за културу Колашин са копродуцентима НВО „Корифеј театар” и бјелопољским Центром за културу; представа Камерног театра 55 „Сцхиндлеров лифт” у режији Кокана Младеновића; представа Македонског народног позоришта „Ствари о којима не говоримо” у режији Неле Витосхевикј и представа Народног позоришта Републике Српске „Ожалошћена породица” у режији Николе Пејаковића.

Најбоље представе ће изабрати жири који чине: Божидар Шнајдер, Светислав Басара, Арма Тановић, Нермина Мујагић и Лариса Сарајлић-Рамовић.

У оквиру турнеје, зајечарски позоришни ансамбл ће вечерас представу „Петра” одиграти у Градском позоришту „Семберија” у Бијељини.