Акција „За чисте пелене и бенкице у породилишту” у Зајечару

Удружење „Центар за труднице, родитеље и клинце” Зајечар, уз подршку Фондације „Искорак” и „Зајечарске Иницијативе” покреће crowdfunding кампању „За чисте пелене и бенкице у породилишту” која подразумева прикупљање средстава за куповну веш машине која ће се користити само у зајечарском породилишту.

Информација да породилиште у Зајечару нема своју веш машину, већ да се постељине, шведске пелене и бенкице перу заједно са прљавим вешом са других одељења мотивисала је чланове Удружења „ТРК” да покрену ову акцију како би обезбедили боље хигијенске услове у породилишту, о којима се нарочито мора водити рачуна у доба пандемије. Након рођења, кожа и површинске слузокоже бебе су веома осетљиве, те лако долази до инфекција. Из тог разлога је важно да услови у породилишту буду по највишим стандардима.

Удружење „ТРК” је новоосновано удружење настало иницијативом родитеља и професионалаца. Како у нашој локалној заједници не постоји адекватан програм који одговара на изазове трудноће и родитељства, као ни едукативно-развојни програм који се односи на децу млађег узраста, чланови/це удружења ће се бавити овом популацијом.

За куповину веш машине потребно је 152.000 динара, а може се донирати на сајту фондације „Искорак”: „За чисте пелене и бенкице у породилишту”.