Почетак нове радне седмице доноси сунчано време

Јесен, сунце
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ујутро хладно, местимично магла и слаб мраз. У току дана сунчано, само ће се понегде на истоку и југоистоку Србије магла или ниска облачност задржати преподне. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју јак, југоисточни, а на југу Баната и понегде у планинским пределима са ударима олујне јачине. Најнижа температура од -3 до 4, а највиша од 13 до 17 степени.

У Зајечару променљиво облачно са сунчаним периодима. Ветар умерен, источни и североисточни. Минимална температура 2, максимална дневна до 15 степени. Сутра местимично облачно са сунчаним интервалима. Најнижа температура 1, највиша око 13 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација може неповољно утицати на нервно лабилне особе и срчане болеснике.

Малаксалост, смањење радне способности и променљиво расположење су могуће метеоропатске реакције.

Препоручује се адекватно одевање у складу са очекиваним термичким условима.

АМСС

На најфрекфентнијим путним правцима у Србији, као и на ауто-путевима, нема застоја, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије.

У јутарњим часовима могућ је местимично слаб мраз, као и краткотрајна магла у котлинама и речним долинама, која може отежавати видљивост и успоравати вожњи, додаје се у саопштењу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, добијеним у 05:15, на прелазу Келебија, такође на излазу из земље, камиони чекају пет сати. На граничним прелазима Батровци и Шид, задржавање на теретним терминалима траје три сата.

На граничном прелазу Хоргош, на излазу из земље, теретна моторна возила чекају седам сати, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије.

На осталим граничним прелазима нема задржавања за све категорије возила.