„Дани машинских инжењера Србије 2021” у Кладову

Инжењери на састанку
Фото: Pixabay, илустрација

Инжењерска комора Србије организује, прву по реду, манифестацију под називом „Дани машинских инжењера Србије 2021”, која се одржава од 22. до 24. октобра у хотелу „Aquastar Danube“ у Кладову.

Тема која ће бити разматрана на овој манифестацији је „Савремени системи у енергетици и досадашња искуства у пракси, сагледани на примеру и кроз улогу техничких система у јавним објектима и индустријским системима”.

Свечано отварање манифестације је данас, 23. октобра у свечаној сали хотела „Aquastar Danube” у Кладову, са почетком у 10:00 часова.

Саветовање, које се одржава у склопу ове манифестације, има за циљ, пре свега, сагладавање и актуелизацију теме обновљивих извора енергије (ОИЕ) из стручног угла, као и да максима „Неискоришћени енергетски потенцијал Србије” постане максима „Енергетска будућност Србије”. Тиме би се подстакло искоришћавање ОИЕ, повећала енергетска ефикасност и заштита животне средине, а све у циљу рационалне потрошње енергије и веће ефикасности техничких система.

Суштина је у указивању на значај обновљивих извора енергије, повећања енергетске ефикасности и заштите животне средине, а све у циљу рационалне потрошње енергије и веће ефикасности техничких система, уз подстицај искоришћавања енергетских потенцијала земље.

Такође је битно да се на оваквим скуповима, не само актуелизује тема ОИЕ, него и да се привуку потенцијални инвеститори, финансијске институције и покрену активности око изградње савремених објеката, и да се са свих аспекта укључи наш инжењерски потенцијал.