Сунчан јесењи дан, највиша дневна температура до 24 степена

Јесен, сунце
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ујутро хладно, понегде слаб приземни мраз, по котлинама краткотрајна магла. У току дана претежно сунчано и топло. У току ноћи на северу наоблачење са слабом кишом. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни. Најнижа температура од 1 до 10, а највиша до 18 до 24 степена.

У Зајечару ведро и сунчано. Ветар умерен, јужни и југозападни. Минимална температура 5, максимална дневна око 21 степен. Сутра променљиво облачно са сунчаним периодима и топлије. Најнижа температура 9, највиша до 22 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Наставак повољних биометеоролошких прилика за већину хроничних болесника и осетљивих особа.

Опрез се саветује астматичарима у току јутарњих сати.

Метеоропатске реакције могу бити изражене у виду променљивог расположења и главобоље.

Учесницима у саобраћају се препоручује пажња.

АМСС

Возаче на путевима у Србији данас очекују повољни услови у саобраћају, а опрез се саветује на деоницама где је ујутру и увече због магле смањена видљивост, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Видљивост је због магле смањена на путевима поред река, језера и канала, и у котлинама, а АМСС упозорава и на бројне деонице где су због радова на снази измене у режиму саобраћаја.

На граничним прелазима камиони чекају на излаз из земље на Хоргошу 420 минута, на Келебији 240 минута, на Батровцима 300 минута, а на Шиду и Бездану око два сата, додаје се у саопштењу.