Успостављен теретни железнички саобраћај на реконструисаној прузи Ниш–Зајечар

Железничка пруга, возови

Поласком првог теретног воза у понедељак, 16. августа 2021. у 19:00 сати, успостављен је теретни железнички саобраћај, на реконструисаној прузи Ниш–Зајечар, дугој 108 километара.

На тај начин, ова ремонтована регионална пруга предата је у делимичну експлоатацију, наводи се у саопштењу „Инфраструктура железнице Србије”.

Саобраћај теретних возова на овој прузи обављаће се током 12 сати у току дана, и то у периоду од 19:00 сати увече до 07:00 сати ујутру.

У периоду када се не обавља теретни саобраћај, одвијаће се финални радови на завршетку реконструкције пруге. Железничка стручна комисија констатовала је да је пруга спремна за несметано одвијање теретног железничког саобраћаја у ноћним сатима, док ће током дана извођачи радова обављати финалне радове на прузи, чиме су створени услови за делимично успостављање железничког саобраћаја између Ниша и Зајечара.

Након што буду завршени финални радови на реконструкцији пруге који су у току, рок за технички пријем комплетне пруге је 30. октобар 2021. године, чиме ће бити створени услови за пуштање у саобраћај и путничких возова на овој релацији.

Радови на реконструкцији пруге Ниш–Зајечар извођени су у условима потпуне обуставе саобраћаја на целој траси. Теретни саобраћај током периода реконструкције одвијао се правцем Ниш–Мала Крсна–Пожаревац–Мајданпек–Прахово.

„Инфраструктура железнице Србије” овом приликом упозорава и упућује апел пешацима и возачима на повећану опрезност приликом преласка преко пруге и на путним прелазима, посебно имајући у виду да је између Ниша и Зајечара поново успостављен железнички саобраћај, након што пуне две и по године није било возова на овој прузи.

1 КОМЕНТАР

Тема је затворена за коментаре