Данас смена сунца и облака, највиша дневна температура до 21 степен

У Србији ујутро претежно ведро, по котлинама западне и јужне Србије, као и у Тимочкој Крајини понегде магла. У току дана суво и даље топло уз умерено наоблачење, само ће у Тимочкој Крајини бити облачно и хладније, повремено са сипећом кишом (росуљом). Увече на југозападу Србије, а у току ноћи и у осталим крајевима јаче наоблачење с кишом. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју повремено јак, а на југу Баната и олујни, југоисточни, у планинским пределима јак, југозападни. Најнижа температура од 0 до 10, а највиша од 14 до 21 степен, само ће у Тимочкој Крајини бити хладније са температуром до 7 степени.

У Зајечару углавном облачно и свежије. Ветар слаб до умерен, североисточни. Минимална температура 2, максимална дневна око 6 степени. Сутра претежно облачно са повременим пљусковима. Најнижа температура 2, највиша до 10 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација, пред очекивану промену времена, може утицати на појачање тегоба код хроничних болесника, па им се препоручује додатна опрезност и смањење физичких напора.

Нерасположење, реуматски болови и главобоља су могуће метеоропатске реакције.

У саобраћају се препоручује додатна опрезност.

АМСС

На путевима у Србији возаче данас очекују добри услови за вожњу, али је опрез потребан због појачаног ветра на територији Баната, улазу у Ђердапску клисуру и преко планинских превоја, Честобродице, Попадије, Тресибабе и Црног врха, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМСС).

У осталим крајевима после јутарње магле и сумаглице возаче очекују суви коловози и мањи промет, што је и уобичајено у недељу, али је крајем дана могућ појачан саобраћај и то на правцима ка планинама и викенд насељима, додаје се у саопштењу.

Због радова који су у току на бројним деоницама возачима се препоручује да више пажње обрате на саобраћајну сигнализацију и брзину прилагоде условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије”, на наплатним станицама нема задржавања.

Нема задржавања путничких возила на граничним прелазима, док камиони на теретним терминалима чекају на Келебији сат времена, а на Батровцима око два сата, додаје се у саопштењу АМСС-а.