Данас променљиво облачно са сунчаним периодима, највиша дневна температура до 17 степени

У Србији ујутру местимично магла и ниска облачност. На истоку и југу ујутру и преподне облачно, понегде са слабом кишом. Током дана у већини места умерено облачно са сунчаним интервалима. Послеподне на северу, а увече и током ноћи и у осталим крајевима наоблачење понегде са слабом кишом. Ветар слаб и умерен, на истоку и јак, северозападни, послеподне у слабљењу. Најнижа температура од 6 до 11 , а највиша од 13 до 17 степени.

У Зајечару променљиво облачно са сунчаним периодима. Ветар слаб до умерен, западни. Минимална температура 8, максимална дневна око 16 степени. Првог дана викенда углавном облачно и суво. Најнижа температура 6, највиша до 17 степени.

АМСС

У Србији се очекује појачан интензитет саобраћаја у другом делу дана, због чега ће возачима бити потребно више стрпљења за пролазак појединих деоница, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Возаче у јутарњим и вечерњим часовима очекује појава магле на деоницама које пролазе кроз котлине и клисуре, као и на мостовима, па из АМСС-а саветују опрезну вожњу.

Последњи радни дан у октобру доноси временске прилике сличне јучерашњим, са повременом слабом кишом у северним и источним крајевима.

На наплатним рампама нема задржавања возила.

Нема дужег чекања ни на путничким терминалима на граничним прелазима.

Камиони на Хоргошу на излазу из земље чекају око четири сата, док на другим граничним прелазима нема задржавања за све категорије возила.