Крај исплате помоћи од 100 евра најкасније до 7. јуна

Министар финансија Републике Србије Синиша Мали: Новчана помоћ од 100 евра

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали изјавио је данас да се до јутрос у 8 часова укупно 3.750.000 грађана Србије пријавило за новчану помоћ од 100 евра, и поручио да ће се комплетна исплата ове новчане помоћи државе завршити најкасније до 7. јуна.

Мали је у изјави за агенцију „Танјуг” рекао да, када се на бројку од 3.750.000 дода и приближно два милиона пензионера и они који примају новчано-социјалну помоћ, реч је о 5.750.000 грађана Србије који ће добити помоћ државе.

„На прави начин смо показали да је мера коју смо дефинисали управо она која је грађанима потребна и због тога и имате толики број људи који се јављају”, истакао је министар.

Према његовим речима, протеклих неколико дана по 100 евра је исплаћено на рачуне за укупно 1.050.000 пензионера, а данас преосталих 650.000 пензионера треба да очекује уплату од 100 евра код њихових банака.

„То је уплата коју врши Трезор на рачуне пословних банака пензионера, па ће неки од тих пензионера већ данас имати новац на рачуну, а неки најкасније сутра”, навео је он.

Мали је најавио да ће у четвртак бити исплаћено 100 евра за 160.000 суграђана који примају новчано-социјалну помоћ, а од 25. маја почеће исплата за све остале грађане који су се пријавили.

Мали је указао на то да се на дневном нивоу новац уплаћује за 500.000 грађана, и изразио очекивање да ће том динамиком до 1-2. јуна бити завршене све исплате за оне који су се пријавили за помоћ од 100 евра.

Он је подсетио на то да је последњи рок за пријаву 5. јун, а они који се буду пријавили последњег дана када је рок за пријављивање до 7. јуна ће им новац бити исплаћен на рачуне банака.

„До 7. јуна ћемо завршити са исплатом целе ове новчане помоћи. Новца на рачуну има, нема разлога за бригу, динамика исплате ће бити испоштована”, нагласио је Мали.

Према његовим речима, тиме ће бити испуњено обећање државе, чиме се даје велика доза оптимизма грађанима, као и нада да ће ефекат ових мера, које заједно са мерама намењеним привреди, бити прави, те да ће Србија бити најбоља у Европи ове године када је стопа раста економије у питању.