Наставници и ученици Основне школе „Десанка Максимовић” у Зајечару на јединствен начин обележили свој Дан школе

Основна школа „Десанка Максимовић” Зајечар — Дан школе на даљину

У суботу, 16. маја наставници и ученици Основне школе „Десанка Максимовић” у Зајечару на јединствен начин обележили су свој Дан школе.

Будући да су у протекла два месеца једни предавали, а други слушали наставу на даљину, и прослава Дана школе морала је да буде организована на овај начин, а заправо је померила границе у припремању и обележавању овог за школу важног датума, у правцу нечег новог, несвакидашњег и креативног, чиме се могу похвалити ретке школе у околини, а и шире.

Сценарио и режију филма који је снимљен за ову прилику потписују Бранкица Потић, Стеван Јовановић и Лидија Миленковић, наставници енглеског односно српског језика, а за извођење главне музичке нумере у филму, поред деце певача, заслужна је Александра Стојановић, наставница немачког језика у овој школи.

Замишљен као један наставни дан на даљину, филм „Замисли… и то ће проћи” обухватио је близу 70 учесника, садашњих и бивших ђака школе. Сви они су поштујући здравствене
препоруке актуелне ових дана и недеља успели да, без међусобних контаката, најпре сниме видео-клипове у својим домовима, а велики број клипова сами и монтирају. Породице
ученика узеле су активно учешће у овом несвакидашњем филмском подухвату, а родитељи су се нашли у разноразним улогама, од сниматеља, режисера, сценографа, костимографа,
монтажера, суфлера…

Филм је обогаћен сјајним музичким нумерама, од оних пронађених у архивама наставника до специјално за ову прилику снимљених, у маниру спотова заједничког певања на даљину.

Филм је потпомогнут од стране телевизије „Т1”, која је урадила монтажу целог филма, као и продукцију. Филм „Замисли… и то ће проћи” доживео је своју премијеру тачно у 11:00 сати, у суботу, 16. маја, када су га ученици могли одгледати преко школског сајта, који је за ову прилику добио ново, празнично рухо, и у целини је посвећен животу и делу песникиње Десанке Максимовић, чији рођендан школа прославља. За нови имиџ сајта заслужни су наставници Игор Василијић, наставник математике и Дејан Трифуновић, наставник техничког образовања, што само сведочи о томе да иза сваког успешног подухвата, поготову у образовању, стоји заједнички рад и партнерски однос наставника, ђака, родитеља и локалне заједнице.

Сви заинтересоване могу да посете званични сајт ОШ „Десанка Максимовић” на овом линку и у „Десанкином биоскопу“ одгледају филм којим су ђаци и наставници ове школе прославили свој Дан школе на даљину!

Филм можете погледати и на званичном YouTube каналу ове школе.