ВестиНигде без кишобрана: У Зајечару умерено до потпуно облачно са кишом и...

Нигде без кишобрана: У Зајечару умерено до потпуно облачно са кишом и пљусковима

Киша, људи носе кишобране
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији умерено до потпуно облачно, на западу суво, у осталим крајевима местимично с кишом, на планинама са снегом. Више падавина очекује се на истоку и југоистоку, нарочито увече и током ноћи. Ветар углавном слаб, северни. Јутарња температура од 0 до 4, највиша од 6 до 10 степени.

У Зајечару претежно облачно са кишом и пљусковима. Ветар слаб до умерен, западни и северозападни. Минимална температура 2, максимална дневна до 9 степени. Сутра време данашњем, углавном облачно са кишом и пљусковима. Најнижа температура 5, највиша око 9 степени.

Киша која последњих дана пада у нижим пределима на југу и југоистоку Србије утиче и на честу појаву одрона на путевима у овим подручјима, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Поред мокрих коловоза, додатном проклизавању возила доприноси земља, коју киша и бујичне воде наносе на коловоз, зато се возачима у овим подручјима саветује да на пут крећу одморни, користе дневну светлост за путовање када је видљивост много боља, брзину прилагоде условима на путу и увек возе на безбедном одстојању, како би на време приметили, а затим и правовремено реаговали на евентуалну опасност на путу.

Возаче у северним и централним крајевима очекује нешто повољнији услови вожње и углавном суви коловози, док на планинама подручја Сјенице, Ивањице али и на прилазима Копаонику, Гочу и Златибору су они претежно зимски због снежних падавина предходних дана, а којих може бити и данас.

На путничким терминалима на граничним прелазима возила чекају од седам сати до сат и по.

На Батровцима се чека седам сати, а на Хоргошу сат и по.

Камиони на Батровцима чекају пет сати, на Бачкој Паланци два сата, на Градини и на Хоргошу сат и по.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб