ВестиMicrosoft открио информације о новом Xbox-у

Microsoft открио информације о новом Xbox-у

Xbox Series X

Компанија Microsoft коначно је открила више спецификација о својој конзоли следеће генерације, Xbox Series X. За сада делује обећавајуће и снажно, а у неким детаљима и осмоструко јаче од оригиналне Xbox One конзоле.

Најбитнија информација тиче се тога да ће Xbox Series X укључивати брзину од 12 терафлопса на GPU, што је двостурко више од Xbox One X и осам пута више од Xbox One конзоле. Овим ће се Xbox издићи изнад графичких картица средњег опсега и AMD-а и Nvidia-е, а то је само по себи велики скок за играчке конзоле. Ово показује колико ће Playstation 5 и нови Xbox ићи далеко када је у питању квалитет.

Xbox Series X ће бити заснован на AMD Zen 2 и Radeon RDNA 2 архитектури. Користиће NVMe SSD дискове, што ће додатно убрзати игре и побољшати сваки аспект играња. Подржаваће 8K и до 120 фрејмова по секунди у играма. Такође ће имати подршку за HDMI 2.1. Ова последња информација иде у прилог смањењу застајања игара при самом почињању.

Имаће подршку за „брзи наставак“, а играчи ће моћи да покрећу више игара из суспендованог мода. Нова конзола у потпуности ће бити компатибилна са играма свих својих претходника. Оно што се још увек не зна то су цене, датум изласка, доступност, наслови који ће бити ексклузиве, као и када ће стићи јефтинија верзија нове играчке конзоле из Microsoft-а.

 

Извор: pcpress.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб