ВестиУјутру мраз и магла, током дана сунчано

Ујутру мраз и магла, током дана сунчано

Људи шетају

У Србији јутро хладно са слабим и умереним мразем, у нижим пределима, по котлинама и долинама река понегде са маглом или ниском облачношћу. Током дана у већем делу претежно сунчано, осим на северу и североистоку где ће се ниска облачност задржати током већег дела дана. Ветар слаб, променљив, на истоку умерен западни и северозападни. Јутарња температура од -9 до -2, највиша дневна у већини крајева од 2 до 9, у местима са ниском облачношћу хладније.

У Зајечару мраз и магла у јутарњим часовима, током дана ведро и сунчано. Ветар слаб до умерен, југозападни. Минимална температура -5, максимална дневна око 7 степени. Првог дана викенда променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима. Најнижа температура -3, највиша око 7 степени.

Саобраћај је појачаног интензитета на готово свим путним правцима у Србији, а највише на путевима који воде од зимских туристичких центара ка градским срединама, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМСС).

Возачима се саветује да, уколико наиђу на подручја са маглом, смање брзину кретања и повећају растојање између возила.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије”, на наплатним станицама нема задржавања.

Појачан саобраћај бележи се на излазу из земље на граничном прелазу Хоргош са Мађарском и на граничном прелазу Батровци са Хрватском, а задржавања су 30–40 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб