ВестиУ неколико корака до очаравајућег осмеха: Како да вам зуби буду бељи

У неколико корака до очаравајућег осмеха: Како да вам зуби буду бељи

Девојка са блиставо белим зубима
Фото: Pixabay, илустрација

Ако желите да вам зуби буду снежно бели, пратите следеће савете.

Бели зуби помажу да оставите бољи први утисак, да изгледате млађе и лепше, али и да имате више сампоуздања. Ево неких савета који ће вам помоћи да зуби буду бељи.

Важна је и боја напитака

Смањите унос тамних напитака попут кафе, црног чаја, црвеног вина. Ови напици остављају флеке на зубима, а временом их и слабе. Ако их баш волите, пијте на сламчицу, да би имали што мање контакта са зубима.

Храна утиче на зубе

Изегавајте или се потрудите да једете што ређе намирнице које могу да промене боју зуба — соја сос, кечап и готово све киселе намирнице/напитке. Уместо тога, једите више орашастих плодова, целих житарица, поврћа и воћа богатих влакниа. И имајте на уму да вам је вода најбољи пријатељ.

Наравно, избегавајте и слаткише јер је шећер омиљена храна бактеријама.

Редовно перите зубе

Један од највећих узрочника свих проблема са зубима су бактерије. Да би вам зуби били здрави и бели, редовно их перите. Најбоље би било да их перете после сваког оброка, а најмање два пута дневно.

Перите зубе правилно

Немојте превише јако да притискате четкицом док перете зубе, како не бисте оштетили зубну глеђ. Такође, потрудите се да зубе перете барем два минута, нежним, кружним покретима и не заборавите да истрљате језик.

Поред тога, било би добро да барем једном дневно очистите зубе концем намењеним за то.

Сода бикарбона за беле зубе

Сода бикарбона је сјајан кућни „третман“ за беле зубе, али не би требало да је користите свакодневно, посебно ако имате осетљиве зубе.

Истисните мало пасте на четкицу за зубе, одозго ставите мало соде бикарбоне и уобичајено оперите зубе. Радите једном недељно, не чешће, како их не бисте оштетили.

Имајте на уму да је балансирана и здрава исхрана важна, ако желите беле и здраве зубе. Лепота заиста почиње изнутра, зато се потрудите да једете што здравије.

 

Извор: mondo.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб