ВестиТржиште кућних биоскопа ће до 2025. године вредети 13,4 милијарде долара

Тржиште кућних биоскопа ће до 2025. године вредети 13,4 милијарде долара

Кућни биоскоп
Фото: Getty Images, илустрација

Сектор кућног биоскопа је прошле године достигао вредност од 7,7 милијарди долара. Према новим подацима које износи компанија „Grand View Research” очекује се ЦАГР раст од 8,3% на годишњем нивоу па би до 2025. године тржиште требало да достигне вредност од 13 милијарди долара.

Тржиштем су све до недавно доминирали „Home theater in a box” уређаји који садрже уређај за репродукцију, звучнике, појачала, даљинске управљаче, каблове и све остало потребно за састављање кућног биоскопа. Међутим, однедавно доминацију по броју продатих примерака полако преузимају soundbar уређаји, због своје компактности и лакоће инсталације.

Већина кућних биоскопа и даље се продаје offline у физичким продавницама (80% током 2018. године), али у наредних десет година то би могло да се промени. Такође, очекује се да би тржиште кућног биоскопа у будућности могло да буде обележено производима базираним на бежичним технологијама, а на потражњу на тржишту кућних биоскопа могла би позитивно да утиче и интеграција са мобилним уређајима корисника (паметни телефони и таблети).

Међу заслужнијим произвођачима присутнима на овом тржишту спомињу се Yamaha, Sony, Samsung, Pioneer, Philips, Panasonic, LG, Bowers & Wilkins и Bose.

 

Извор: pcpress.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб