ВестиЗајечар преузео вођство у Крос серији РТС-а

Зајечар преузео вођство у Крос серији РТС-а

Трећа трка Крос серије РТС-а у Зајечару
Фото: Крос РТС

У 27 трка у Зајечару циљем је прошло 2171 тркач, или 646 више него у Сомбору.

Двадесет седма трка на 100 метара била је за децу с посебним потребама. Ако је неко био награђен аплаузом из свег срца, била су она.

Подно Краљевице, све је данас били како се само може пожелети. Све честитке иду на једнаке части – градским, општинским, спортским организацијама и пре свега директорима, професорима, васпитачима, предшколцима и ђацима Школске управе Зајечар, Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

„Наравно да сам срећан. Ово је велика победа свих нас који се старамо о здрављу наше деце и њиховом опредељењу ка спорту, а не странпутици. Још кад изградимо атлетски стадион, пружићемо деци оптималне услове за бављење овим базичним спортом”, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

„Имали смо више састанака а, када видимо оволики број деце на стази, срце мора да се испуни радошћу”, констатовала је Јасна Васић, руководилац ШУ Зајечар.

У трци сениорки на 3000 метара победила је, баш као и у Сомбору, Новопазарка Теодора Симовић, испред Кенијки Јепчирчир Корир и Рут Матебо.

Трећа трка Крос серије РТС-а у Зајечару
Фото: Крос РТС

Код сениора на 5000 метара Кенијци су освојили прво и друго место, Хилари Киптум и Вајклиф Кипкорир, док је треће припало Новопазарцу Елзану Бибићу.

Симовићева је оштрим темпом и одличном завршницом стигла до златне медаље, док је Бибић био сломљен убитачним темпом својих тамнопутих ривала.

„Веома сам срећан и због масовности и због виђеног квалитета, али и због одличне организације”, није крио задовољство Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза Зајечара.

Све такмичаре, гледаоце и госте поздравио је Драган Здравковић, шампион Европе у дворани на 3000 метара из 1983. године.

Први пут у 29. годишњој историји, Крос РТС-а у улози фоторепортера имао је основце:

Софију Јанковић, Јану Сојановић, Нађу Видаковић, Јефрема Блинџова, Павла Милутиновића и Куку Минића.

Крос серија се завршава следеће суботе, 26. октобра, у Шапцу, и важиће и као државно првенство.

 

Извор: krosrts.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб