ВестиКонцерт руског дечијег хора „Радост” из Москве у зајечарском позоришту

Концерт руског дечијег хора „Радост” из Москве у зајечарском позоришту

Концерт дечјег хора „Радост” из Москве у Зајечару

После наступа на „Мокрањчевим данима” у Неготину, у зајечарском театру ће у среду 18. септембра у 20:00 сати бити одржан концерт руског дечјег хора „Радост” из Москве. Овај хор, који чине деца старијег узраста редовно наступа у најпрестижнијим концертним дворанама у Москви и осталим руским градовима, а своје умеће представио је и у многим европским земљама попут Пољске, Чешке, Словачке, Летоније, Естоније, Холандије, Немачке, Шпаније, Бугарске, Белорусије и Украјине.

Дечји хор „Радост” победник је бројних руских и међународних фестивала међу којима се издвајају: Међународно такмичење хорова у Мастрихту, (Холандија, 2019), Међународно музичко интернет такмичење (Србија, 2019), Међународно такмичење хорова „Кристална лира” и Међународно такмичење дечјих и омладинских хорова и ансамбала (Санкт Петербург, 2017). Лаурет је и Московског дечјег и омладинског фестивала „Божићна колица” и Московског међународног музичког фестивала за децу и омладину „Московски звуци”.

Репертоар хора чине дела руских и страних класика, савремених композитора, као и народне песме и сакрална музика. Осим руских, хор ће у Зајечару изводити и песме српских композитора.

Вођа и диригент хора је Дунаева Екатерина Александровна, угледни просветни радник и лауреат московских, руских и међународних такмичења. Улаз је слободан.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб