Фондација „Искорак” обезбедила средства за реконструкцију једног од омиљених кутака Зајечараца

"Римске степенице" на Краљевици
Фото: elitemadzone.org

Зајечарска Фондација „Искорак” обезбедила је средства за обнову „Римских степеница“ на Kраљевици, кроз донацију пољске организације Академија за филантропију.

„Турске“ или, како их такође зову, „Римске степенице“ су део културно-историјског наслеђа Зајечара и омиљени су део Kраљевице за многе Зајечарце. Нажалост, тренутно се тешко могу пронаћи пошто су потпуно обрасле у вегетацију, као и прилазни пут који до њих води. Што је још горе, степенице су у веома лошем стању и у неким деловима је већ опасно користити их. За неколико година, уколико се ништа не би предузело, било би немогуће уопште попети се или сићи целом дужином степеница.

Зато је Фондација „Искорак” уложила напор да обезбеди средства помоћу којих би се ове степенице у потпуности санирале и средиле, како би се спречило њихове даље пропадање и обезбедило да се безбедно користе у будућности.

„Желимо да позовемо све грађанке и грађане, који су вољни да допринесу сређивању степеница, да се прикључе великој акцији ’Спас за Римске степенице на Kраљевици’ коју Фондација ’Искорак’ организује у сарадњи са ПСД ’Љуба Нешић’ у среду, 24. јула. Током ове акције, прилаз и локација самог степеништа ће се очистити од шибља, корова и вегетације, што је предуслов да се заврши план и почне реконструкција”, наводе из зајечарске Фондације „Искорак”.

Тачно време окупљања биће накнадно објављено.