Хладно ујутру, током дана претежно сунчано

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији јутро хладно, по котлинама, низијама и висоравнима местимично са маглом и приземним мразом, док се у току дана очекује претежно сунчано и мало топлије време. Дуваће слаб до умерен ветар, на југу Баната и у доњем Подунављу појачан, југоисточни. Најнижа температура од -2 до 8, а највиша од 17 до 23 степенa.

У Зајечару хладно и сунчано. Минимална температура 2, максимална дневна око 19 степени. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра сунчано и хладно. Најнижа температура 1, највиша до 23 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно повољне биометеоролошке прилике допринеће смањењу тегоба код већине хронично оболелих.

Опрез се саветује срчаним болесницима и нервно лабилним особама.

Метеоропатске реакције су могуће у блажој форми.

Учесницима у саобраћају се препоручује пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Келебији 240 минута; на Батровцима 180 минута; на Шиду 120 минута; на Градини 90 минута.