У оквиру 33. „Зоранових дана“ изведена представа студената „Стакленa менажеријa“

У оквиру пратећег програма 33. Фестивала „Дани Зорана Радмиловића „, данас је у сали Центра за културу у Котлујевцу, у Зајечару, одиграна представа „Стакленa менажеријa“ студената четврте године глуме Факултета савремених уметности – Београд, у класи професора Ирфана Менсура и асистента Срђана Ивановића.

На питање зашто је одлучио да на 33. Фестивалу „Дани Зорана Радмиловића“, његови студенти одиграју баш ову преставу, чувени глумац и професор глуме Ирфан Менсур изјавио је:

„Тренутно имам 15 студената на класи. Урадио сам шест представа, неколико дуодрама, једну драму са три лица и две драме са четири лица. Својим студентима увек дозволим да сами изаберу текстове. Међу првима су дошла ова четири студента и донели су ‘Стаклену менажерију’, за коју сам искрено био скептик, али сам је са великом стрепњом одобрио, јер одговара ономе што се ради на трећој години глуме, а то су ликови и карактери. ‘Стаклена менажерија’, је класик позоришта у који сам лично заљубљен и који сам 90-тих година играо заједно са Жарком Лаушевићем, Меримом Исаковић и Љиљаном Крстић, некада и два пута током дана. Била је хит представа у Београду. Са њом смо на Еxпо ’92-ге, ишли као представници Југославије у Севиљи. Оно што је такође за ову представу интересантно јесте да се она стално врти у мом животу. Наиме ја сам на академији пријемни испит положио из прве са монологом из ‘Стаклене менажерије’. Мој најмлађи син који је пожелео да буде глумац, такође је одабрао монолог из ‘Стаклене менажерије’ и то исти монолог са којим сам ја положио академију, и он је положио. Тако да је ‘Стаклена менажерија’ комад који је посебан у мом животу. Студенти који су данас овде на 33. Фестивалу ‘Дани Зорана Радмиловића’, су срећни што сам их одабрао да дођу и буду део овог значајног Фестивала, јер су ово њихови први кораци и жаргонски речено судари са публиком, што их чека цео живот ако наставе да се баве глумом“, казао је Менсур.

У представи учествују: Негован Антонијевић, Маша Савић, Исидора Јејинић и Вукашин Мијковић.