Центар за социјални рад „Зајечар” обележио 65 година рада и постојања

Центар за социјални рад „Зајечар” обележио 65 година рада и постојања

Центар за социјални рад„Зајечар” обележио је 65. годишњицу рада и постојања.

Тим поводом, организован је догађај ком је присуствовао велики број званица, међу којима и државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Нинослав Јовановић.

Овом приликом истакнут је значај постојања овакве установе која окупља људе који имају исти циљ и визију.

„Велико ми је задовољство што сам данас овде са вама и што могу да вам пренесем поздраве министра Немање Старовића. Част нам је што сте нас позвали да будемо део овог догађаја. Видим да Центар за социјални рад у Зајечару има доста младих кадрова. Млади људи носе нову енергију и нова знања, али је добро и да слушате старије колеге са искуством. Овај број људи овде, ваших колега из других центара и различитих установа, говори у прилог томе да имате добру комуникацију и координацију и да сарађујете. Подршке неће мањкати од стране Министарства”, рекао је Нинослав Јовановић, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Ненад Динуловић директор Центра за социјални рад „Зајечар” захвалио се свима који су пружили и који и даље пружају свој допринос када је у питању систем социјалне заштите.

„Изузетна ми је част и задовољство што су овако велики јубилеј својим присуством увеличали представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, представници Града Зајечара, директори јавних предузећа и установа, представници Удружења ’Аргумент’, моје колеге директори центара за социјални рад из окружења, запослени у Центру за социјални рад ’Зајечар’, пензионери и многи други партнери ове Установе. Хвала мојим колегама, радницима Центра, што се свакодневно труде и одговорно раде свој посао. Трудимо се и трудићемо се да у наредном периоду будемо још бољи, а то можемо само заједничким радом”, рекао је Динуловић.

Уручене су и захвалнице најзаслужнијим државним органима, надлежним министарствима, установама и предузећима, као и истакнутим појединцима, који су дали допринос развоју система социјалне заштите.

Центар за социјални рад „Зајечар” основан је 6. октобра1959. године, као други у Србији, одмах након оснивања Центра за социјални рад „Палилула”.