У првом делу дана сунчано, увече наоблачење са кишом

Град Зајечар – Снимак дроном

У Србији сунчано и топло. Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, падом температуре и умереним и јаким северозападним ветром прво ће преподне захватити Бачку, у другом делу дана прошириће се и на остале пределе Војводине, као и на западну и централну Србију, док се на југу и истоку земље падавине очекују тек током ноћи ка недељи. Интензивнији пљускови са грмљавином током вечери и крајем дана очекују се на северу и западу земље, местимично од 20 до 50 мм. Дуваће слаб ветар, јужних праваца. Најнижа температура од 10 до 20, а највиша од 27 до 32 степена.

У Зајечару сунчано, увече наоблачење. Минимална температура 16, максимална дневна око 32 степена. Дуваће слаб ветар, јужног правца. Сутра облачно са кишом и падом температуре. Најнижа температура 9, највиша до 18 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Због очекиване биометеорлошке ситуације нарочит опрез се препоручује астматичарима и особама са варирајућим крвним притиском.

Осетљивим особама се саветује нарочита пажња, јер ће метеоропатске реакције бити изражене у јачој форми.

Саветује се слојевито одевање, као и опрез у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 360 минута; на Сремској Рачи 60 минута.