Ујутру магловито, преко дана летње температуре, до 31 степен

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији ујутру понегде по котлинама и долинама река краткотрајна магла. У току дана у већем делу претежно сунчано и топло. Умерена облачност без падавина повремено се очекује у Војводини, а ујутру и у источној Србији. Дуваће слаб и умерен, на планинама и северу Војводине повремено јак јужни ветар. Најнижа температура од 9 до 16, а највиша од 28 до 31 степен.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 14, максимална дневна око 31 степен. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра сунчано. Најнижа температура 10, највиша до 32 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике неповољно ће утицати на астматичаре, срчане и цереброваскуларне болеснике, па им се саветује опрез.

Код осетљивих особа су могући болови у мишићима и зглобовима као метеоропатске реакције.

У саобраћају се препоручује повећана пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 420 минута; на Келебији 360 минута; на Хоргошу 240 минута; на Богојеву и на Шиду 120 минута; на Сремској Рачи 60 минута.