Тимочка КрајинаЗајечарУсвојена одлука о признањима поводом Дана града Зајечара за 2024. годину: Ево...

Усвојена одлука о признањима поводом Дана града Зајечара за 2024. годину: Ево и добитника

Град Зајечар

На 24. седници Скупштине града Зајечара, донета је одлука о додели признања, поводом Дана града Зајечара – 6. октобра 2024.

Овом приликом, биће додељена признања: звање “Почасни грађанин” Зајечара, Октобарска награда Града Зајечара, Награда града Зајечара „Никола Пашић“, Награда града Зајечара „Хајдук Вељко“, Награда града Зајечара „Светозар Марковић“ и Повеље.

Звање “Почасни грађанин” Зајечара додељено је Доц. докторки спец. мед. Марији Здравковић из Београда, кардиологу, директорки КБЦ „Бежанијска коса“. Награда јој се додељује за рад и достигнућа од посебног значаја за град Зајечар у области здравства.

Октобарска награда Града Зајечара за 2024. годину биће додељена Српској православној Епархији тимочкој, за реализацију Фестивала хришћанске културе у Зајечару. Октобарске награде града Зајечара за 2024. годину биће додељене и Удружењу „За Чесме“ – за постигнуте резултате у области друштва и заштите животне средине које представљају значајан допринос развоју града Зајечара, као и Националној служби за запошљавање – Филијала Зајечар за значајан допринос развоју.

Награда Града Зајечара „Хајдук Вељко“ за 2024. годину, за исказану храброст и учињени подвиг приликом спасавања људских живота и имовине биће додељена зајечарским полицајцима Милошу Младеновићу и Владимиру Урошевићу. Саобраћајни полицајци из Зајечара, Младеновић и Урошевић, спасили су човека са пруге, који се нашао на пружном прелазу у тренутку када је наилазио теретни воз.

Награда Града Зајечара „Никола Пашић“ за 2024. годину биће додељена: ТОЦ – Асоцијацији за развој одрживих заједница из Зајечара – за изузетан допринос у области унапређења и развоја друштвено-политичких односа и професорки историје у Гимназији Зајечар Сузани Томић – за изузетан допринос у области просвете, образовања, унапређења и развоја друштвено-политичких односа.

Награда Града Зајечара „Светозар Марковић“ за 2024. годину биће додељена: сликару, илустратору и стрип цртачу Драгану Стокићу Рајачком – за изузетан допринос у области развоја културе и доктору археолошких наука Кристофу Румелу – за изузетан допринос у области развоја културе.

Повеље Града Зајечара за 2024. годину биће додељене младима са подручја Града Зајечара, као признање за постигнуте резултате у раду и подстрек за још већа залагања: Теодори Игњатовић – ученици ОШ „Хајдук Вељко“ Зајечар; ученицима Гимназије Зајечар – Анастасији Шоршокановић, Марији Димитријевић, Стевану Цветковићу, Марку Миловићу и Софији Маринковић; Дуњи Марковић и Мари Пауновић – ученицама ОШ „Десанка Максимовић“ Зајечар; Николи Спасићу и Марији Ранчић – ученицима ОШ „Љуба Нешић“ Зајечар.

Јавна признања биће додељена на пригодној свечаности поводом обележавања Дана Града Зајечара, 6. октобра.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб