У Зајечару свечано отворен 9. Фестивал хришћанске културе

Девети Фестивал хришћанске културе и Фестивал духовно-документарног филма свечано су отворени у порти Саборне цркве у Зајечару, у присуству Високопреосвећеног Митрополита тимочког Илариона и свештенства Епархије тимочке, градоначелника Зајечара Бошка Ничића, представника локалне самоуправе и многобројних верника.

Хор саборне цркве у Зајечару, вођен професорком Наташом Јовановић, учинио је овај догађај величанственим.

Великом броју окупљених људи обратио се градоначелник Зајечара Бошко Ничић, а за њим су говорили Миљан Гогић – директор Фестивала духовно-документарног филма и Јован Марковић – селектор филмова на Филмском фестивалу. Фестивал хришћанске културе свечано је отворио и благословио Високопреосвећени Митрополит тимочки господин Иларион.

Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион истакао је да се нада да ће Зајечар постати препознатљив по Фестивалу хришћанске културе и Фестивалу духовно-документарног филма.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић казао је да је Фестивал хришћанске културе из године у годину све бољи и садржајнији што се тиче програма.

У наставку програма, глумац Петар Божовић извео је Монодраму о Светом владики Николају.

Фестивал хришћанске културе, девети по реду, биће одржан у Зајечару до 21. септембра 2024. а Фестивал духовно-документарног филма од 12. до 14. септембра.

У предвечерје великог Празника – Мале Госпојине, градске и славе храма у петак 20. септембра празнично вечерње почеће у 17:00 сати, након чега је предвиђена градска литија улицама Зајечара.