Тимочка КрајинаЗајечарХрабри зајечарски полицајци Милош и Владимир ризиковали своје животе да би спасили...

Храбри зајечарски полицајци Милош и Владимир ризиковали своје животе да би спасили човека на пружном прелазу (ВИДЕО)

Храбри зајечарски полицајци Милош и Владимир ризиковали своје животе да би спасили човека на пружном прелазу

Протеклог викенда, у Зајечару је одржана 57. „Гитаријада”, а управо у време одржавања најстарије рок манифестације, храбри зајечарски полицајци Милош Младеновић и Владимир Урошевић ризиковали су своје животе како би спасили човека који се нашао на пружном прелазу у тренутку када је наилазио теретни воз.

Милош и Владимир, заједно са својим колегама, били су распоређени код пружног прелаза „Добродошли“ у Зајечару, где пролази пруга која води ка Нишу. С обзиром да прелаз нема рампе, полицајци су били задужени за обезбеђивање ове деонице, јер води до Спомен-парка шуме „Краљевица”, места где се одржавала „Гитаријада”.

У време одржавања „Гитаријаде”, припадници полиције, као и претходних година, предузели су све мере и радње на обезбеђењу јавног скупа, како би посетиоци и учесници били безбедни. Поред одржавања стабилног јавног реда и мира, на оваквим манифестацијама води се рачуна и да безбедност саобраћаја буде на високом нивоу.

Нешто после 21 сат наишао је теретни воз из правца Ниша, а у том тренутку, једно лице нашло се управо на пружном прелазу.

„Колега и ја, у суботу увече имали смо конкретан задатак да обезбедимо неометан пролаз, како возила, тако и пешака преко необезбеђеног пружног прелаза на улазу у Спортско-рекреативни центар Краљевица, код места ’Добродошли’. Нешто после 21 сат, по реду вожње, наилазио је воз са теретном композицијом из правца Ниша. Машиновођа је уредно давао све време звучне сигнале, а колега и ја смо благовремено зауставили возила и пешаке са обе стране прелаза. У једном моменту, из нама непознатих разлога, један мушкарац на удаљености од 20 метара од нас је изненада закорачио на пругу. Окупљени грађани су истог момента почели да вичу, позивајући га да се склони, а нас двојица смо без дилеме притрчали и одгурали га, како би и њега и себе удаљили са пруге тик испред воза који је наилазио. Сматрамо да би сваки полицајац који би се нашао у оваквој ситуацији, поступио на исти начин, јер полицијски позив јесте превасходно служење грађанима и пружање осећаја сигурности целокупне заједнице”, истакао је Милош Младеновић, саобраћајни полицајац ПУ Зајечар.

Милош и Владимир, иначе саобраћајни полицајци који скоро две деценије раде у Полицијској управи у Зајечару, ниједног тренутка нису се двоумили да ризикују своје животе како би спасили туђи и на тај начин показали своју храброст.

Иначе, пружни прелаз „Добродошли“ у Зајечару, осим саобраћајних знакова који указују на постојање пружног прелаза, нема ни рампи, а ни светлосну сигнализацију. Такође, у вечерњим сатима, прелаз није адекватно осветљен што представља додатни проблем, јер управо грађани овуда пролазе ка парк шуми Краљевица, месту где се одржавају многи скупови током летњих месеци.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,484ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб