Тимочка КрајинаКњажевацIn Memoriam: Борисав "Бора" Ђорђевић

In Memoriam: Борисав „Бора“ Ђорђевић

In Memoriam – Борисав

Легендарни рокер и фронтмен групе „Рибља чорба“ Бора Ђорђевић преминуо је у болници у Љубљани у 72. години.

Бора Ђорђевић преминуо је након тешке болести, потврдили су из „Рибље чорбе“.

„Поштовани пријатељи, са тугом и жалошћу обавештавамо вас да нас је напустио наш пријатељ и брат, Борисав Бора Ђорђевић. Почивај у миру драги наш Боки“, стоји у саопштењу бенда.

Ђорђевић је након тешке упале плућа био на лечењу у Клиничко болничком центру у Љубљани.

Познат по надимку Бора Чорба, рођен је у Чачку 1. новембра 1952, био је главни вокал и текстописац „Рибље чорбе“ од оснивања 1978.

Пре тога, био је члан група „Сунцокрети“ и „Рани мраз“.

Ђорђевић је био један од најпознатијих музичара српске и југословенске рок сцене, а након издавања албума „Коза ностра“ 1990, био је оптужен због „вређања радничке класе Југославије“, али су оптужбе одбачене.

Био је члан Градског одбора Демократске странке Србије (ДСС) у Београду, а после политичких промена у Србији, једно време је био на позицији саветника министра културе. После годину дана, дао је оставку.

Ђорђевић је добитник награде Академије Иво Андрић за књигу поезије „Пусто острво“, био је почасни грађанин Книна. Признање почасног грађанина му је доделио и родни Чачак 2002. године.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб