Тимочка КрајинаЗајечарНајстарија рок манифестација „Зајечарска Гитаријада” почела је по 57. пут

Најстарија рок манифестација „Зајечарска Гитаријада” почела је по 57. пут

57. „Зајечарска Гитаријада” – Прво вече

Најстарија рок манифестација, 57. „Зајечарска Гитаријада“ отпочела је свечаним отварањем на археолошком локалитету „Феликс Ромулијана“, код Зајечара.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић уручио је кључ града овогодишњем роконачелнику Ронију Ромеру, певачу из Чилеа, који је био вокални солиста чувених бендова: „Elegant Weapons“, „Lords of Black“, „Rainbow“…

Зајечар се поноси манифестацијом као што је „Гитаријада“, истакао је на свечаном отварању градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

„Гитаријада је манифестација којом се Зајечар поноси и по којој се препознаје. Идеја о увођењу роконачелника, који ће током трајања ‘Гитаријаде’ симболично водити град, потекла је од легендарног Боре Ђорђевића, који је био први роконачелник 2012. године. Бора се ових дана бори за живот и у име свих присутних, искрено желим да победи болест“, казао је Ничић.

Он је додао да му је велико задовољство што је Рони Ромеро прихватио да буде овогодишњи роконачелник и нагласио да град Зајечар заслужује Музеј рокенрола, за који постоји пројекат и у будућност ће бити изграђен.

„Мени је велика част што сам изабран за роконачелника ‘Гитаријаде’ и што ћу наступити у Зајечару са својим бендом“, каже Ромеро.

Отварању 57. „Зајечарске Гитаријаде“ присуствовао је и Лав Григорије Пајкић, државни секретар у Министарству културе Републике Србије.

На Краљевици у Зајечару, прве вечери најстарије рок манифестације наступили су демо бендови: „Red Danger“, „Riverside bend“, „Ascend“ и „Internaut“, као и прошлогодишњи победници бенд „Promonael“. У ревијалном делу наступили су „Кеопс“, „Jelusick“ и „Дивље јагоде“.

Друго фестивалско вече започеће наступом демо бендова, а након тога публика ће моћи да ужива у музици бендова „Qeen sensation“, „Firewind“, као и у наступу „Van Gogh“-а. Почетак програма предвиђен је за 20:00 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб