Тимочка КрајинаЗајечарТрећи по реду „Торлачки сабор” одржан у Селачкој

Трећи по реду „Торлачки сабор” одржан у Селачкој

У Селачкој код Зајечара организована је манифестација традиционалног народног стваралаштва, трећи по реду „Торлачки сабор”, с циљем очувања културног наслеђа овог краја.

Након дефилеа и заједничког кола, приређен је одличан културно-уметнички програм. Први пут после готово четири деценије, наступио је КУД „Лука Пауновић Бели“ из Селачке, а у програму су учествовали и КУД-ови из Рготине, Халова, Грлишта, Грљана, Звездана, као и „Пензионер” и „Никола Пашић” из Зајечара. Својом поезијом представио се Женски поетски клуб „Влат” из Зајечара, а изненађење вечери био је ватромет.

Током дана организовано је такмичење у кувању гулаша и спортска надметања у надвлачењу конопца, стоном тенису, стоном фудбалу и бацању камена с рамена.

Манифестацију је отворила Биљана Глишић – помоћник директора Установе „Зоран Радмиловић” Зајечар, а награде такмичарима уручио је Иван Стојановић – председник Месне заједнице Селачка.

Организатор и покровитељ манифестације је Град Зајечар, а у реализацији, поред Установе „Зоран Радмиловић”, учествовали су Туристичка организација и Спортски савез града Зајечара, као и Месна заједница Селачка.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб