ДруштвоВремеВеома топло и сунчано, до 36 степени

Веома топло и сунчано, до 36 степени

Град Бор – Девојке шетају

У Србији претежно сунчано и веома топло. У већини места претежно сунчано, без падавина. Поново је на снази наранџасти метео-аларм. Ветар слаб променљивог правца. Најнижа температура од 14 до 21, а највиша од 30 до 36 степени.

Најава РХМЗ-а је да до краја ове и почетком следеће седмице очекује се постепен пораст температуре, у већини места од 33 до 37 степени целзијуса.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 18, максимална дневна око 35 степени. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра сунчано и мало топлије. Најнижа температура 15, највиша до 36 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекује се релативно повољан утицај биометеоролошких прилика на хроничне болеснике.

Опрезност и даље саветује се особама са срчаним тегобама.

Малаксалост и нерасположење су могући као метеоропатске реакције.

Због високог индекса UV зрачења, саветује се употреба адекватне заштите.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 31. августа 2024. године изводиће се радови на поправци моста преко реке Црни Тимок, на државном путу II А реда број 165, деоница: Зајечар–Звездан. За време извођења радова саобраћај ће се преко моста одвијати једном саобраћајном траком, наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафорске сигнализације. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • До 13. септембра 2024. године, изводиће се радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална–Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:40 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Батровцима на излазу 240 минута; на Хоргошу 60 минута; на Прешеву улаз-излаз 30 минута; на Градини на улазу 30 минута. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Хоргошу и на Сремској Рачи 300 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб