Тимочка КрајинаЗајечарПочео јубиларни 30. Сабор ликовних уметника у Зајечару

Почео јубиларни 30. Сабор ликовних уметника у Зајечару

Отварањем изложбе радова насталих на прошлогодишњем Сабору, у Позоришном музеју у Зајечару почео је јубиларни 30. Сабор ликовних уметника.

Селектор Драго Симић, сликар из Лознице, одабрао је ове године дванаест уметника. То су: Десимир Денић – редовни професор на Факултету примењених уметности у Београду, Софија Ракиџић из Београда, Ђорђе Симић из Лознице, Јована Станчић из Краљева, Милица Богдановић из Куршумлије, Никола Савић из Врања, Миливоје Штуловић из Крагујевца, Мирољуб Сретеновић из Крагујевца, Вељко Михајловић из Београда, Недим Хаџиахметовић из Неготина и Софија Павковић из Зајечара. Њихов рад пратиће уметнички фотограф Ђорђе Илић и Стеван Јовановић песник из Зајечара.

Прошлогодишњи Сабор био је права игра традиционалног и савременог уметничког манира, а ликовни фонд Града Зајечара, богатији је за 20 слика и једну скулптуру.

Песник Власта Младеновић, пратио је стиховима уметнике, па су његови записи обогатили каталог ове изложбе.

Сабор ликовних уметника трајаће до 25. августа. Организатор је Установа Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу „Зоран Радмиловић”, а покровитељ Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб