У Омладинском центру у Зајечару 17. августа хуманитарна плесна и зумба журка

У Омладинском центру у Зајечару биће одржана хуманитарна плесна и зумба журка за помоћ Зајечарки Марини Николић у даљем лечењу, у суботу 17. августа 2024.

Организатори хуманитарне журке су „Mil Pasos Dance Studio“ и „Зумба са Гагом“.

Почетак је у 20:00 сати, а кутија за донације биће на улазу.

Марина је превремено рођена у шестом месецу близаначке трудноће. Установљено је крварење на мозгу и у плућима а установљена дијагноза је церебрална парализа (G80 Paralysis Cerebralis infantilis). Од прве године живота је интензивно обављала физикалне третмане ради побољшања здравственог стања, а са 11 година је први пут отпочела ход на штакама. У фебруару 2017. године извршена је операција оба стопала и тетива након чега је уследила рехабилитација. Марина се креће уз помоћ штака док инвалидска колица користи због дужих и напорнијих релација. Присутан је повишен тонус мускулатуре горњих и доњих екстремитета.

Како би Марина проходала потребни су интензивни третмани неуророботиком који изискују високе трошкове због чега је неопходна помоћ свих људи добре воље у виду донација. Средства су јој потребна за специјалистичке прегледе, неуророботску рехабилитацију, као и за трошкове смештаја у току лечења.