Тимочка КрајинаЗајечарПромоција „Ромске платформе” и наступ културно-уметничких друштава 29. јула у Зајечару

Промоција „Ромске платформе” и наступ културно-уметничких друштава 29. јула у Зајечару

Промоција „Ромске платформе” и наступ културно-уметничких друштава 29. јула у Зајечару

Удружење „Друштво Рома” Зајечар и „Romani Asvin” организују промоцију „Ромске платформе кроз игру и плес”, у понедељак, 29. јула 2024. 

Почетак програма је у 19:30 сати, у Центру за културу у Котлујевцу, у Зајечару.

Промоција „Ромске платформе” (www.romskaplatforma.rs) – интернет сајта има за циљ детектовања случајева кршења људских права, као и промоцију успешних и позитивних прича појединаца из ромске заједнице, који су имали трновити пут до успеха.

Миљан Рашић – председник Удружења „Друштво Рома” Зајечар

„Желим да позовем све наше суграђане, као и све наше пријатеље из целе Тимочке Крајине на промоцију интернет сајта ’Ромска платформа’, који је креиран пре три године. Свако ко је доживео неку врсту кршења људских права, дискриминације, може да кликне на сајт ’Ромске платформе’ и да пријави случај. Ми смо кроз ове три године колико сајт постоји, успели смо да га надоградимо и да дамо један позитиван пример, могу се видети и позитивне приче младих Рома и Ромкиња. Поред промоције биће и фолклорни део. Нажалост, имамо све више примера кршења људских права, али ’Ромску платформу’ некако препознају сви они који су се плашили да пријаве неку дискриминацију или кршење људских права у неку институцију, сада кроз пар кликова на сајту они могу да пријаве, а ми ћемо контактирати Повереницу за заштиту равноправности са којом имамо предивну сарадњу и ти случајеви се решавају”, истиче Миљан Рашић, председник Удружења „Друштво Рома” Зајечар.

Поред саме промоције, биће организован пригодан културно-уметнички програм, а наступиће: ФСДР „Јовица Јоца Михаиловић” Зајечар; КУД „Никола Пашић” Зајечар; ГФА „Зо-Ра” Зајечар; КУД „Велимир Маркићевић” Мајданпек.

Улаз је слободан.

Организатори су „Ромска платформа” са представницима удружења „Друштво Рома” Зајечар и „Romani Asvin”.

На територији града Зајечара живи око две хиљаде Рома.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,872ПратилацаЛајкуј
4,482ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб