Тимочка КрајинаЗајечарОбавештење ГУ Зајечар поводом дописа извођача радова на припреми терена за изградњу...

Обавештење ГУ Зајечар поводом дописа извођача радова на припреми терена за изградњу магистралног гасовода Параћин–Бољевац–Рготина–Неготин–Прахово, са одвојима Бор, Зајечар и Књажевац

Обавештење ГУ Зајечар поводом дописа извођача радова на припреми терена за изградњу магистралног гасовода Параћин–Бољевац–Рготина–Неготин–Прахово, са одвојима Бор, Зајечар и Књажевац

Због изградње магистралног гасовода Параћин–Бољевац–Рготина–Неготин–Прахово, са одвојима Бор, Зајечар и Књажевац, почели су радови на чишћењу од експлозивних остатака.

У наредном периоду биће извођени радови на смањењу ризика од евентуалних неексплодираних средстава, а за потребе утврђивања услова изградње будућег магистралног гасовода Параћин–Бољевац–Рготина–Неготин–Прахово, са одвојима Бор, Зајечар и Књажевац, наводи се у допису извођача радова и инвеститора ЈП „Србијагас” Нови Сад.

Како се наводи у обавештењу извођача радова, експропријација ће се радити када се за исту створе услови, а то је тек након усвајања планског документа и исходовања Јавног интереса. Траса пролази кроз Рготину, Зајечар, Велики Извор, Грљан, Аврамицу, Вратарницу и Књажевац.

Радови се у свему изводе према измени и допуни Пројекта за чишћење од експлозивних остатака рата на траси магистралног гасовода Параћин–Бољевац–Рготина–Неготин–Прахово, са одвојима Бор, Зајечар и Књажевац, од 2024. године, израђеном од стране Центра за разминирање Републике Србије. Приликом спровођења радова неће се уништавати усеви, дрвећа, цвећа, једино се уклања шибље, коров, отпад, наводи се у допису.

Радови су почели 15. јула ове године, а изводи их фирма „Millennium team” из Београда.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб