„Влашке лепоте Балкана“ у Великој Јасикови 17. јула

У Великој Јасикови код Зајечара биће одржана традиционална културно-уметничка манифестација „Влашке лепоте Балкана“ у среду 17. јула 2024. која се организује с циљем очувања културног наслеђа овог краја.

У културно-уметничком програму учествују КУД-ови: „Аматер” из Тополнице (Мајданпек), „Стол” из Бучја (Бор), „Дели Јован” из Црнајке (Мајданпек), „Граничар” из Халова, „Градец” из Градскова, „Шљивар” из Шљивара, „Дубочане” из Дубочана, „Младост” из Велике Јасикове и ГФА „ЗО-РА” из Зајечара. Учесник програма је и Љубиша Тиса Станковић, песник из Мале Јасикове.

Дефиле учесника предвиђен је у 19:30, а богат културно-уметнички програм почиње у 20:00 сати. Вечерњем програму претходиће такмичење у кувању качамака, које почиње од 17:00 сати.

У оквиру смотре биће организован и избор „Најлепше Влајне Балкана”. Пријава кандидаткиња могућа је до уторка 16. јула, путем FB странице Позориште „Зоран Радмиловић”.

Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине — Центар за културу „Зоран Радмиловић“, у сарадњи са Туристичком организацијом Зајечара и Месном заједницом Велика Јасикова, а покровитељ је Град Зајечар.