Служба Хитне помоћи у Бору добила нову опрему

Служба Хитне помоћи у Бору добила нову опрему
Фото: Град Бор / Тимочка

Из градског буџета Бора издвојено је 39,5 милиона динара за куповину неопходне опреме за службу Хитне помоћи. Нова опрема ће значајно олакшати рад лекарима на терену, омогућавајући им да пруже бржу и ефикаснију помоћ пацијентима.

Градоначелник Бора, Александар Миликић обишао је службу Хитне помоћи и разговарао са лекарима о раду и потребама ове виталне службе. Истакао је да су пацијенти увек на првом месту, те да ће се улагања у здравствени систем наставити како би се обезбедила најбоља могућа нега за све грађане.

Начелница службе Хитне помоћи др Весна Бућан Михајловић изразила је захвалност на издвојеним средствима и истакла важност нове опреме за пружање прве медицинске помоћи.

„Ова опрема је од суштинског значаја за наш рад. Покретни дефибрилатор и респиратор ће нам омогућити да реагујемо брже и ефикасније у хитним ситуацијама, док ће ЕКГ апарати и реанимациони сетови побољшати квалитет услуга које пружамо нашим пацијентима. Веома смо захвални граду на овој подршци”, рекла је начелница.

Члан Градског већа, др Срђан Петровић нагласио је да су захваљујући средствима из буџета града Бора купљени најсавременији апарати неопходни Хитној служби и то ЕКГ апарати, дефибрилатори, реанимациони и порођајни сет, али и опрема у смислу прегледних кревета, сталака за инфузију и ормарића за лекове.